Mobilalkalmazás fejlesztés

Mobilalkalmazás fejlesztés

Minden jódolog egy egyszerű ötlettel kezdődik. A sikerességét pedig nem más határozza meg, minthogy miként kerül kivitelezésre, és ehhez jön tálalás. Egyszerűen hangzik, ám nagyon komplex és bonyolult tervezői folyamatokról van szó, ha egy sikeres mobilalkalmazás fejlesztés projektet nézünk.

Az ötltet először meg kell tudni fogalmazni, hogy azt az ötlet gazda és a mobilalkalmazás fejlesztő is egyaránt értse, majd ezt követi a funkcionalitások pontos meghatározása, grafikai terzvezés. Ha már minden terv megvan akkor jön a fejlesztés, tesztelés. Valójában itt már kész az app, de korántsem mondhatni, hogy kész vagyunk. Innestől jön a mobilalkalmazás fejlsztés második fázisa. Ha teljeskörű ügyintézéssel szeretnéd az appot lefejlesztetni, akkor most jön aza szakasz, ahol a legtöbb app elbukik.

A tesztelést követően egy tesztelői közönség számára kell az appot tálalni, és tőlük kell várni első körben azokat a visszajelzéseket, melyek alapján a mobilalkalmazást további fejlesztések alá kell vetni. Ezt akár többször is végig kell játszani, hogy a végeredmény egy valóban piacképes termék legyen.

Harmadik lépés pedig a piacra lépés, az app megjelenése a store-okban. Ez sem triviális, mert egyáltalán nem mindegy milyen ruhában próbáljuk meg felkínálni.